Meer heisa na 'gokschandaal': 'Anderlecht-speler staat niet alleen'

Meer heisa na 'gokschandaal': 'Anderlecht-speler staat niet alleen'

Gepubliceerd: maandag 26 september 2016 om 08:04ma 26-09-2016 om 08:04

Olivier Deschacht was afgelopen week wereldnieuws in België. De verdediger van Anderlecht werd in verband gebracht met gokken op voetbalduels. Volgens Het Laatste Nieuws is Deschacht geen alleenstaand geval. Nog drie spelers uit de Jupiler Pro League zijn verhoord over dubieuze weddenschappen.

Volgens de krant zou het gaan om KV Oostende-aanvaller Knowledge Musona, Waasland-Beveren-doelman Laurent Henkinet en een derde nog niet bij naam genoemde speler.

Musona is enkele maanden geleden al ondervraagd. De Zimbabwaan was blijkbaar geen al te goede gokker, want hij zou verlies gemaakt hebben. Bij KV Oostende is men op de hoogte van de zaak. "Na het verhoor heeft Musona correct gehandeld en de club meteen op de hoogte gebracht. Sindsdien vernamen de speler en de ploeg niets meer over de zaak."

Henkinet zou twee keer gegokt hebben met kleine bedragen. Nog belangrijk: hij gokte waarschijnlijk niet op zijn eigen wedstrijden. Tegenover Het Laatste Nieuws liet Waasland-Beveren zondag nog weten niets van de zaak af te weten.

Lees ook: Deschacht betrokken bij gokken op wedstrijden

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws