'Swansea geeft 'onervaren' Giggs klap in gezicht met Amerikaanse aanstelling'

'Swansea geeft 'onervaren' Giggs klap in gezicht met Amerikaanse aanstelling'

04-10-2016 08:28
3

De aanstelling van Bob Bradley als nieuwe manager van Swansea City is een flinke tegenvaller voor Ryan Giggs. De Welshman had zelf alle vertrouwen om de ontslagen Francesco Guidolin op te volgen.

Een gesprek met Swansea-voorzitter Huw Jenkins gaf Giggs een goed gevoel. Maar de werkgever van Leroy Fer en Mike van der Hoorn koos voor Bradley en dat is een klap in het gezicht van Giggs, schrijft The Daily Mail. Swansea vindt de voormalige assistent van Louis van Gaal te weinig ervaring hebben. Daarnaast was de Premier League-club minder onder de indruk van het gesprek met Giggs.

De Manchester United-icoon was niet de enige op het lijstje van Swansea. Ook Bayern München-assistent Paul Clement en voormalig Villarreal-trainer Marcelino zijn gepolst. De aangestelde Bradley was eerder bondscoach van de Verenigde Staten en had het Franse Le Havre onder zijn hoede.

Zijn aanstelling zorgt voor vraagtekens. "Is Bob Bradley beter gekwalificeerd dan Ryan Giggs om deze baan te krijgen?", vraagt BBC-expert Chris Sutton zich af in gesprek met BBC Radio 5 Live. "Swansea heeft Amerikaanse eigenaren en dat is de reden waarom hij deze baan heeft gekregen."