'Cillessen ziet concurrentie nóg verder toenemen: Barça wil 7 miljoen betalen'

'Cillessen ziet concurrentie nóg verder toenemen: Barça wil 7 miljoen betalen'

13-12-2016 11:15
14

Jasper Cillessen krijgt er mogelijk een concurrent bij in Camp Nou. FC Barcelona bekijkt de mogelijkheden om Ederson Moraes los te weken bij Benfica.

Dat meldt het Portugese O Jogo. Moraes is een 23-jarige doelman, die wordt gezien als versterking voor de toekomst. Opvallend genoeg heeft Barça al twee relatief jonge keepers onder contract staan. Cillessen is 27 jaar en eerste keus Marc-André ter Stegen is pas 24.

Robert Fernandéz, sportief directeur van Barça, bekeek Moraes vorige week tijdens de Champions League-wedstrijd van Benfica tegen Napoli. Een groot succes werd dat niet. Moraes kon een 1-2 nederlaag niet voorkomen. Hij slikte onder meer een doelpunt van Dries Mertens.

Moraes krijgt dit seizoen regelmatig de voorkeur boven de vijftien jaar oudere Julio Cesar bij Benfica. Hij stond eerder onder de lat bij het Portugese Rio Ave. Voordeel voor Barça is dat de jonge Braziliaan daardoor beschikt over een Europees paspoort. Ook Internazionale en Manchester City zouden azen op de doelman, die een prijskaartje van zeven miljoen euro heeft.