Smeuïg transfergerucht: Guardiola haalt Barcelona-ster naar Manchester

Smeuïg transfergerucht: Guardiola haalt Barcelona-ster naar Manchester

08-01-2017 21:05
14

Een sensationele deal tussen FC Barcelona en Manchester City lijkt in de maak. Kroatische media melden dat Ivan Rakitic onderweg is naar de club van manager Pep Guardiola. 

De 28-jarige Rakitic ontbreekt zondagavond in de wedstrijdselectie van Barça, dat om 20.45 uur heeft afgetrapt tegen Villarreal. Het Kroatische medium Sportske Novosti denkt te weten waarom de middenvelder niet van de partij is. Barcelona en City zijn in verregaande onderhandeling over de international. 

In de zomer van 2014 maakte Rakitic de overstap van Sevilla naar Camp Nou. Dit seizoen is de oud-speler van onder meer Schalke 04 en FC Basel geen onbetwiste basisspeler onder Luis Enrique. Barça trok in de zomer onder meer André Gomes (Valencia) en Denis Suárez (Sevilla) aan en hun aanwezigheid zou een transfer van Rakitic mogelijk maken. 

Sportske Novosti meldt niet hoeveel City betaalt voor de stilist, die nog tot medio 2019 vastligt bij de regerend landskampioen. Rakitic zou in Manchester kunnen gaan fungeren als vervanger voor de zwaargeblesseerde Ilkay Gundogan.