Bosz wil alleen de juiste speler halen voor Ajax: 'Weten dat Traoré terug gaat'

Bosz wil alleen de juiste speler halen voor Ajax: 'Weten dat Traoré terug gaat'

13-01-2017 14:08
38

Marc Overmars liet in november weten dat Ajax mikte op een buitenspeler en back, maar het is geen zekerheid dat de Amsterdammers versterkingen halen. Dat stelt trainer Peter Bosz, die weinig te kiezen heeft door blessuregevallen en de afwezigheid van Bertrand Traoré.

Het is mogelijk dat Ajax géén nieuwe spelers haalt. "Dat zou ook kunnen, want je moet dan wel de goede spelers kunnen halen. We weten dat Bertrand volgend jaar terug gaat naar Chelsea. Als je nu bijvoorbeeld een buitenspeler haalt en je geeft hem een half jaar de tijd om te wennen, vind ik dat een gerichte aankoop", begint Bosz, die verder niet specifiek over een back praat, op de persconferentie van Ajax.

Wil hij koste wat kost een speler halen? "Het hangt er vanaf. Als we deze groep bij elkaar kunnen houden, ben ik tevreden met deze groep", stelt Bosz, die het liefst ook geen spelers verhuurt. Hij hoorde wel geruchten over Anwar El Ghazi. "Ik ga me niet bezighouden met speculeren, dat heeft geen zin", aldus Bosz. "Alle speculaties mag Marc doen. Ik richt me op de spelers die er zijn."

"Ik moet er wel heel erg om lachen. Ik kreeg gisteren zelfs een telefoontje uit Israël: klopt het dat…? Als je daar allemaal op moet reageren. Er zijn zoveel onzinverhalen die geschreven worden. Zolang de transferwindow open blijft krijg je geruchten en zijn er ook spelers die weg zouden kunnen", weet Bosz.