Bosz heeft geleerd: Als je roept dat Milik blijft en hij even later toch weg is

Bosz heeft geleerd: "Als je roept dat Milik blijft en hij even later toch weg is"

13-01-2017 14:57
3

De tweede seizoenshelft staat op het punt van beginnen en Tim Krul heeft nog altijd geen minuut gespeeld voor Ajax. Trainer Peter Bosz wil de komst van de doelman echter niet als mislukt bestempelen.

"Mensen die dat roepen verliezen altijd de realiteit uit het oog", zegt Bosz tijdens de persconferentie op Ajax TV. "Je moet kijken naar het moment waarop beslissingen genomen moesten worden. Dat was in dit geval toen Cillessen naar Barcelona ging. We hadden André, die pas 20 is en waarvan je nog niet kon verwachten dat hij er een heel seizoen zou staan. Dan mag een club als Ajax het risico niet nemen. In dat licht moet je het aantrekken van Tim zien."

Mogelijk lonkt er zondag in de wedstrijd tegen PEC Zwolle wel een kans voor Krul, aangezien André Onana ziek is. Bosz wilde daar weinig over kwijt. Hij kan ook nog voor Diederik Boer kiezen. "Dat gaan jullie misschien zondag zien... Ik kan wel zeggen dat Onana in ieder geval de nummer één is", deed de oefenmeester uit de doeken.

Bosz kreeg ook de vraag of Krul hoe dan ook de rest van het seizoen bij Ajax blijft. "Wat voor alle spelers van Ajax geldt, is dat ik daar geen zekerheid over heb. Of hij weg kan weet ik niet qua reglementen. Ik heb wel geleerd in de voetballerij dat je daar geen beloftes over moet doen. Als je roept dat Milik blijft en hij even later toch weg is, bijvoorbeeld. Of er met Newcastle over gesproken is? Ik heb echt geen idee, dat moet je aan Marc (Overmars, red.) vragen."