Invaller Odegaard ziet Heerenveen belangrijke punten pakken tegen ADO

14-01-2017 20:19
12

SC Heerenveen heeft de tweede helft van de competitie hervat met een 2-0 overwinning op ADO Den Haag. Het duurde tot de tweede helft tot de Friezen tot scoren kwamen, maar twee treffers van Reza Ghoochanejhad bleken genoeg.

In de eerste helft viel er niet bijzonder veel te beleven. Reza zag een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd worden. ADO en Heerenveen wisten niet voor spektakel te zorgen en gingen met een 0-0 tussenstand de theepauze in. In het tweede bedrijf wist Heerenveen de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar ook dat duurde even. Reza scoorde weer, maar ook zijn tweede treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Onterecht, zo bleek achteraf.

Tien minuten later was het toch raak. De geplaagde Reza vond voor de derde keer de touwen, maar werd deze keer niet teruggefloten. Die treffer gaf hem vleugels, want een minuut later tekende hij voor de 2-0. Arbiter Jochem Kamphuis maakte daarna een nieuwe fout door Heerenveen een strafschop toe te kennen. ADO-aanvaller Sheraldo Becker speelde de bal, maar Kamphuis beoordeelde anders. Sam Larsson had het lef om achter de bal te staan, maar faalde.

Veel gebeurde er daarna niet meer. Real Madrid-huurling Martin Odegaard mocht nog invallen voor Heerenveen. Door de zege op ADO doet Heerenveen uitstekende zaken in de subtop van de Eredivisie. ADO moet zich zorgen gaan maken.