Stoppende Van Gaal blikt terug op carrière: Eén keer geweldig, één keer drama

Stoppende Van Gaal blikt terug op carrière: "Eén keer geweldig, één keer drama"

16-01-2017 23:34
14

De kans is groot dat Louis van Gaal zijn laatste klus als trainer er al op heeft zitten. De Nederlander houdt het naar alle waarschijnlijkheid voor gezien, zo zegt hij tegen Omroep West

De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal had het de afgelopen maanden zwaar. "Er is heel veel gebeurd in mijn familie, dat heb je ook in de media kunnen lezen", begint Van Gaal. "Mijn schoonzoon is overleden, mijn jongste zus is overleden. Ik, en met mij mijn familie, heb heel wat te verduren gekregen, in een heel korte tijd. Zo is het leven, je moet verder."

Van Gaal heeft geen ambities meer als trainer. "Nee, eigenlijk was het al zover na het WK. Maar toen kwam Manchester United en ik was nog niet in Engeland geweest. Engeland is natuurlijk hét voetballand. Dat heb ik nu ook meegemaakt", zegt hij. Zijn periode bij United liep uit op een deceptie. In zijn tweede seizoen won hij de FA Cup, maar de prestaties in de Premier League waren dermate slecht dat hij door de club werd ontslagen.

"Ik heb alles meegemaakt. Ik ben twee keer bondscoach geweest: één keer geweldig, één keer drama. Ik denk dat dat wel genoeg is. Het is nog niet officieel, want over een halfjaar kan ik er anders over denken. Maar eerlijk gezegd denk ik niet dat ik nog terugkom", besluit Van Gaal.