Hoge verwachtingen voor Larsson-telg: 'Dat heeft met mijn vader te maken'

Hoge verwachtingen voor Larsson-telg: 'Dat heeft met mijn vader te maken'

17-01-2017 08:47
5

Het is voor Jordan Larsson een flinke aanpassing nu hij bij NEC speelt. De Zweedse spits heeft niet veel moeite om zich aan te passen aan het Nederlandse leven, maar het voetbal dat bij NEC gespeeld wordt vraagt wel degelijk iets van de jongeling.

Toch moet Larsson ineens op eigen benen staan. "Ik moet voor het eerst voor mezelf zorgen. Koken bijvoorbeeld. Dat lukt aardig", zegt de Zweed in het Algemeen Dagblad. "Ik kan spaghetti bolognese maken. Na de zomer komt mijn vriendin bij me wonen. Zij maakt eerst haar studie in Zweden af. Dan moet ik voor ons tweeën koken. Of misschien kan zij eten maken."

De aanpassing aan de nieuwe manier van trainer vraagt misschien nog meer van hem dan de cultuurverandering. "Dat was even wennen. De intensiteit ligt veel hoger dan ik gewend was, maar gelukkig word ik goed geholpen door mijn ploeggenoten."

De verwachtingen zijn hoog, want vader Henrik Larsson speelde van 1993 tot 1997 bij Feyenoord en kwam daarna bij clubs als Manchester United en FC Barcelona terecht. "Ik snap het wel. Dat heeft natuurlijk allemaal met mijn vader te maken. Ik probeer daar niet aan te denken. Ik moet goed voetballen. Natuurlijk praat ik er wel eens met mijn vader over hoe ik daarmee om moet gaan. Hij helpt me bij alles. Maar ik moet het toch vooral zelf doen. Het is mijn carrière. Hij vindt dat ik mijn eigen fouten moet maken."