Terugkeer Maradona bij Napoli lonkt: 'Net als de eerste vrouw in je leven'

Terugkeer Maradona bij Napoli lonkt: 'Net als de eerste vrouw in je leven'

17-01-2017 10:15
10

Diego Maradona krijgt waarschijnlijk op korte termijn een officiële functie bij Napoli. De Argentijnse voetballegende wordt 'wereldwijd ambassadeur' van de huidige nummer drie van de Serie A, vertelt voorzitter Aurelio De Laurentiis in Italiaanse media.

Maradona moet eerst nog wel tot een schikking komen met de Italiaanse fiscus. Hij zou nog een belastingschuld hebben. "We hebben in Rome lang met elkaar gesproken. Als Maradona zijn problemen met de belastingdienst oplost, wordt hij wereldwijd ambassadeur van Napoli", aldus De Laurentiis.

Bovendien wordt Maradona uitgeroepen tot ereburger van Napels. In mei overhandigt de burgemeester van de stad het ereburgerschap aan Pluisje. "Ik voel me hier thuis, zoals ik altijd heb gedaan", laat Maradona weten. Hij is momenteel in Napels is voor een theatervoorstelling, die is gemaakt over het succes van het Napoli waar hij deel van uitmaakte.

"Ik voel de liefde van de Napolitanen nog steeds. Het is net als met de eerste vrouw die ooit in je leven kwam", vertelt de voormalige dribbelaar. "Ik heb jullie nooit verraden! Ik was bij Barcelona, één van de grootste clubs ter wereld. De voorzitter zei mij te blijven, maar Napoli wachtte op mij. In plaats van geld, jaag ik liever op een voetbal."