'Guardiola heeft genoeg gezien en stuurt Agüero weg bij Manchester City'

'Guardiola heeft genoeg gezien en stuurt Agüero weg bij Manchester City'

20-01-2017 13:15
36

De dagen van Sergio Agüero bij Manchester City lijken geteld. Pep Guardiola vindt dat de Argentijnse aanvaller niet past in zijn speelstijl en opteert een verkoop.

Agüero mag na dit seizoen vertrekken, meldt Eurosport vrijdag. Het klikt niet met Guardiola, de resultaten vallen tegen en er is belangstelling van andere clubs. De optelsom is vervolgens snel gemaakt: Agüero mag bij een goed bod vertrekken uit Manchester, waarschijnlijk in de zomer.

De komst van Gabriel Jesus, die voor ruim dertig miljoen euro overkwam van Palmeiras, wordt in Engeland gezien als een grote indicatie dat het Agüero-tijdperk voorbij is. Hij speelt sinds 2011 bij City en bewees zich vrijwel elk seizoen als een topschutter. Guardiola kiest echter liever voor andere opties.

De Spaanse manager van Manchester City zat naar verluidt deze week al om de tafel met de zaakwaarnemer van Agüero om hem op de hoogte te brengen van zijn plannen. Het City-contract van de 28-jarige Argentijn werd vorig jaar nog verlengd tot de zomer van 2020.