Nieuw standpunt in Ziyech-discussie: 'Wij zullen besmuikt lachen om die domoor'

Nieuw standpunt in Ziyech-discussie: 'Wij zullen besmuikt lachen om die domoor'

21-01-2017 16:18
15

Tubantia-columnist Leon ten Voorde vraagt zich hardop af of de kritiek op Marokko-bondscoach Herve Renard wel terecht. Veel voetbalfans snappen niets van de trainer, die besloot om Ajax-ster Hakim Ziyech níet te selecteren voor de Afrika Cup. 

'Wat mij intrigeert is dat niemand zich hier afvraagt waarom de coach van Marokko tot zijn beslissing is gekomen. Wij vinden het belachelijk, achterlijk zelfs, maar probeer het ook eens door zijn bril te bekijken. Misschien houdt de coach wel niet van egoïsten, die een broertje dood hebben aan meeverdedigen en gaan mokken als ze reserve staan', schrijft Ten Voorde. 

'Of misschien vindt de coach het helemaal niet zo bijzonder als je Zwolle en Kerkrade tot vervoering brengt. Het is nog niet zo lang geleden dat onze uitblinkers terechtkwamen bij de grootste clubs van Europa, maar de laatste twee grote miljoenenverkopen, die wij hier geweldig vonden zijn in Engeland niet eens door de ballotage gekomen', doelt hij op Memphis Depay en Vincent Janssen. 

'Morgen (zondag), als Hakim Ziyech in Utrecht zijn linker laat stralen, zullen wij vanuit onze speeltuin weer besmuikt lachen om die domoor van Marokko die er helemaal niets van snapt. Herve Renard won met Zambia en Ivoorkust al eens de Africa Cup. Dat is voor een koekenbakker niet zo verkeerd, natuurlijk. Zelfs toen de helft van zijn selectie geblesseerd afviel, negeerde hij de speler die bijna wekelijk bij ons het verschil maakt. Ik ken geen trainer die zijn beste speler er niet bij wil hebben. In plaats van cynisme te spuien, zou ons dat tot nadenken moeten stemmen.'