'We zijn samen naar PSV - Heerenveen gaan kijken, het gaat een mooi potje worden'

'We zijn samen naar PSV - Heerenveen gaan kijken, het gaat een mooi potje worden'

24-01-2017 17:19
5

AZ weet dat het aan de bak moet om de halve finale van de KNVB Beker te bereiken. SC Heerenveen is woensdag in Alkmaar de tegenstander. John van den Brom zag zondag met eigen ogen hoe sterk de ploeg van Jurgen Streppel kan zijn.

"Ik ben zondag samen met Dennis Haar naar PSV - sc Heerenveen gaan kijken", zegt Van den Brom op de clubsite. "We hebben een heel mooie en vermakelijke wedstrijd gezien die op en neer ging qua scoreverloop. Heerenveen heeft laten zien dat ze in een topwedstrijd goed voor de dag kunnen komen. We weten allemaal waar hun kracht ligt: hun drie jongens voorin zijn goed op elkaar ingespeeld. Daar hebben we onze ploeg op voorbereid."

Woensdag is een ticket voor de halve finale de inzet. "Het wordt een mooi potje", vervolgde de coach. "Het is de nummer vier tegen de nummer vijf van de Eredivisie. Daarin hebben we evenveel punten, alleen is sc Heerenveen in doelsaldo wat beter. Het thuisduel van ons tegen Heerenveen zit nog in ons geheugen. Dat eindigde in 2-2."

Meevaller voor AZ is de terugkeer van Rens van Eijden, die direct weer bij de wedstrijdselectie zal zitten. Ron Vlaar ontbreekt nog vanwege een kuitblessure.