Cocu blij met zomerse PSV-aanwinst: Weinig reden om iets te veranderen

Cocu blij met zomerse PSV-aanwinst: "Weinig reden om iets te veranderen"

28-01-2017 08:31
4

PSV-trainer Phillip Cocu is zeer te spreken over de verrichtingen van Daniel Schwaab. De Duitser kreeg de voorbije weken de voorkeur boven Nicolas Isimat-Mirin in het hart van de Eindhovense defensie en heeft daarmee de concurrentiestrijd met de Fransman voorlopig gewonnen.

"Ik vind ook Nicolas een goede verdediger, maar er was weinig reden om iets te veranderen", aldus Cocu tegenover het Eindhovens Dagblad. Isimat-Mirin krijgt zaterdagavond tijdens het uitduel met Heracles Almelo echter weer de kans om zich te bewijzen. Vanwege een schorsing van Hector Moreno vormt hij samen met Schwaab het centrale duo bij de Eindhovenaren. Volgens het ED zijn er verder weinig verrassingen te noteren in de basiself van PSV.

Dat betekent dat het middenveld weer bestaat uit Marco van Ginkel, Andrés Guardado en Davy Pröpper. Laatstgenoemde werd vrijdagmiddag in verband gebracht met het Russische Zenit-Sint Petersburg, maar PSV heeft een eerste bod van veertien miljoen euro op de middenvelder naast zich neergelegd. De PSV-voorhoede bestaat wederom uit Luuk de Jong, Bart Ramselaar en Gaston Pereiro.

Vermoedelijke opstelling PSV volgens het ED: Zoet; Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Willems; Guardado, Pröpper, Van Ginkel; Ramselaar, De Jong, Pereiro