Hectische uren voor transfer van Utrecht naar Heracles: 'Samuel was blij, ik ook'

Hectische uren voor transfer van Utrecht naar Heracles: 'Samuel was blij, ik ook'

28-01-2017 09:41
1

Kristoffer Peterson (22) stond afgelopen week voor een lastige beslissing: speeltijd of geld? De Zweedse linksbuiten koos voor het eerste, door van FC Utrecht naar Heracles Almelo over te stappen. Daar komt hij zijn landgenoot Samuel Armenteros weer tegen.

"Samuel belde me toen hij in de media las dat ik in de belangstelling van Heracles stond. Hij was blij, ik ook", zegt Peterson in TC/Tubantia. Het waren hectische dagen. "Ik ben donderdagavond aangekomen, in de ochtend ben ik medisch gekeurd, heb ik pakken gepast en papieren getekend." Toch lagen er kapers op de kust. "Er waren meer gegadigden, maar ik voelde in mijn onderbuik dat ik hier moest zijn."

Hij gaat er financieel op achteruit. "Geld is niet mijn prioriteit, helemaal op mijn leeftijd niet, voetbal is dat wel. Ik mis het zo om te spelen. Ik had al een tijdje contact met Robbie Alflen, de assistent van Heracles. Ik ken hem van FC Utrecht, hij wilde graag weer met me werken. Anderhalve week geleden werd de belangstelling serieus en nu ben ik hier."