Utrecht-routinier bezig met carrièreswitch: 'Waarom lukt het Messi en Ronaldo?'

Utrecht-routinier bezig met carrièreswitch: 'Waarom lukt het Messi en Ronaldo?'

29-01-2017 10:16
4

Edson Braafheid denkt serieus na over een carrièr als mental coach. Dat vertelt de 33-jarige verdediger van FC Utrecht in gesprek met ELF Voetbal Magazine. 

De oud-international, die momenteel aan het herstellen is van een zware achillespeesblessure, schrikt als het voetbalblad hem toevallig vraagt naar een mogelijke loopbaan als mental coach. "Heeft iemand jullie dit verteld? Nee? Oké, het is waar. Ik ben bezig om me er nog verder in te verdiepen. Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk het mentale aspect is."

"Voetballen kunnen we allemaal. Maar waarom lukt het een Ronaldo, Messi, of Ramos om zo constant te presteren? Daar probeer ik een antwoord op te vinden, via een studie", gaat de oud-speler van onder meer SS Lazio en Bayern München verder. "Psychologie op hbo-niveau, specialisatie mental coaching."

Geen handtekeningen
Braafheid neemt regelmatig plaats in de schoolbanken. "De eerste les ben ik heel rustig de klas ingegaan. Ik voelde wel wat blikken me volgen, maar het is niet zo dat ze meteen mijn handtekening kwamen vragen, haha. Nederlanders zijn wat dat betreft heel terughoudend. In Italië was dat heel anders gegaan, haha. Ik ben gewoon een van de leerlingen."