Onana mist finale door afzegging: 'Die topspelers zullen zich wel beklagen'

Onana mist finale door afzegging: 'Die topspelers zullen zich wel beklagen'

03-02-2017 08:31
22

André Onana is één van de spelers die besloot om te passen voor de Afrika Cup met Kameroen. Bondscoach Hugo Broos trekt nu een lange neus naar alle thuisblijvers, want hij heeft de finale gehaald met Kameroen.

Naast Onana bleven ook Maxime Poundjé, Ibrahim Amadou, Allan Nyom en Guy Ndy Assembé en André Zambo Anguissa achter. Zij wilden, evenals de als international gestopte Joël Matip van Liverpool, niet met Kameroen deelnemen aan het toernooi. "De topspelers die er niet wilden bij zijn, zullen het zich nu al een beetje beklagen", haalde Broos in gesprek met Sporza zijn gelijk.

"We zijn vorig jaar begonnen om van deze spelers een groep te maken. Ik heb veel spelers vervangen en heb ook nieuwe en jonge spelers ingepast", vertelt Broos. "Ik zit al 29 jaar in het trainersvak en zo'n groep heb ik nog nooit meegemaakt. Dit zijn geen 23 voetballers, maar 23 vrienden. De sfeer is altijd goed, niemand zit met een lang gezicht op de bank", verzekert de coach.

Nu wacht Egypte in de finale. "Iedereen is superblij, want niemand gaf ons een kans om zelfs maar de groepsfase te overleven. Iedereen dacht dat we na de eerste ronde al thuis zouden zitten."