Vitesse-doelpuntenmaker: Ik voetbal makkelijker en krijg meer vertrouwen

Vitesse-doelpuntenmaker: "Ik voetbal makkelijker en krijg meer vertrouwen"

zaterdag 4 februari 2017 om 11:41

Adnane Tighadouini had vrijdag een belangrijk aandeel in de 2-0 zege van Vitesse bij ADO Den Haag. De aanvaller opende de score in de 29e minuut, waarmee de ban was gebroken.

Tighadouini zag twee minuten na zijn goal ook Ricky van Wolfswinkel de trekker overhalen. Vitesse was effectief, maar het had nog effectiever gekund, stelt de 24-jarige linksbuiten. "ADO heeft geen kans gehad en als wij het goed en zorgvuldig uitspelen wordt het 3 à 4-0, maar dat doen we niet", laat hij weten aan Omroep Gelderland.

Tighadouini zit de laatste weken goed in zijn vel. "Hopelijk scoor ik volgende week weer (thuis tegen Willem II, red.). Ik voetbal makkelijker en krijg meer vertrouwen. Ik voel me vrijer in het veld en ben met doelpunten belangrijk voor het team. Dat zorgt ook weer voor een beter gevoel." De Nederlandse Marokkaan was dit seizoen goed voor drie goals en één assist in zeventien optredens.

Vitesse staat door de zege op ADO in ieder geval tijdelijk op de vijfde plaats. Het puntentotaal is bovendien gelijk aan sc Heerenveen. "En als we voor de winterstop wat meer wedstrijden niet hadden weggegeven, hadden we wel eerder vierde gestaan, of hoger. Maar al met al is het wel een wereld van verschil ten opzichte van de eerste seizoenshelft."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws

Vitesse-doelpuntenmaker: "Ik voetbal makkelijker en krijg meer vertrouwen"