FC Utrecht horendol van arbitrale dwaling: De adrenaline en woede was groot

FC Utrecht horendol van arbitrale dwaling: "De adrenaline en woede was groot"

12-02-2017 19:15
22

FC Utrecht voelde zich in de rust van het uitduel met PSV (2-0 nederlaag) bestolen door het arbitrale kwartet. Scheidsrechter Dennis Higler keurde een zuiver doelpunt van Nacer Barazite af op advies van zijn assistent.

"Ik voelde het in de wedstrijd al", reageert aanvoerder Willem Janssen tegenover FOX Sports. "Het is niet de eerste keer dit seizoen. Doodzonde. Als je in zo'n wedstrijd op voorsprong kan komen... We deden het prima in de eerste helft."

Janssen erkent dat er 'gevloekt en getierd' is in de Utrechtse kleedkamer. "Toen we naar buiten liepen zei de scheidsrechter: ik heb het gezien en het was een zuivere goal. Maar daar koop je niks voor. De adrenaline en woede was groot in de kleedkamer. Nogmaals, het is niet de eerste keer dit seizoen."

Daar heeft Janssen gelijk in, want Utrecht heeft dit seizoen slechte ervaringen met arbitrale missers. Ook in de duels met Roda JC (0-0), ADO Den Haag (2-0 zege) en SC Cambuur (nederlaag in beker) werd de ploeg van trainer Erik ten Hag benadeeld.