Dit was de ochtend: Russische hooligans waarschuwen, huisjurist slaat weer toe

Dit was de ochtend: Russische hooligans waarschuwen, huisjurist slaat weer toe

vrijdag 17 februari 2017 om 12:00

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot de middag samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Kranten reppen van 'schande' rond Ajax
Ajax is donderdag bestolen in Warschau, zo luidt de strekking van de krantenkoppen op vrijdagochtend. Zowel de Nederlandse als Poolse dagbladen begrijpen niet dat de arbitrage een zuivere goal van Davy Klaassen tegen Legia Warschau (0-0) kon missen. 'De schande van Warschau', 'Ajax goal door de neus geboord' en 'Unlucky Ajax in kolkend Warschau' zijn de veelzeggende krantenkoppen.

'Goeie jongen' van Ajax gefrustreerd door reserverol
Een ander opmerkelijk moment van de wedstrijd tegen Legia Warschau was de rode kaart van Kenny Tete na 84 minuten. De rechtsback baalt ervan dat hij zo weinig kansen krijgt in de basis: "Ik heb niet het gevoel dat ik een eerlijke kans krijg. Misschien moet ik op mijn handen lopen om een kans te krijgen. Als iemand het niet in je ziet zitten, is dat frustrerend." (De Telegraaf)

Vaste Champions League-plek voor Nederland definitief uit zicht
Het gelijkspel van Ajax en verlies van AZ heeft de positie van Nederland op de coëfficiëntenlijst van de UEFA er niet beter op gemaakt. Een startbewijs voor de Champions League voor het seizoen 2018/19 was door de nieuwe opzet al vrijwel zeker buiten zicht, maar lijkt nu defintief een utopie. Nederland staat momenteel dertiende op de ranglijst, achter Zwitserland, Tsjechië en Turkije, dat de 'veilige' tiende plek bezet.

Huisjurist Feyenoord slaat weer toe
Feyenoord heeft met dank aan huisjurist Joris van Benthem de schorsing van Simon Gustafson succesvol aangevochten. De KNVB wilde de 22-jarige Zweed aanvankelijk voor drie duels schorsen na aanleiding van de rode kaart die Gustafson bij Jong Feyenoord kreeg. In hoger beroep is de schorsing teruggebracht tot één wedstrijd.

Russen kondigen nieuwe hooligan-veldslag aan
Het internationale voetbal kampt steeds vaker met georganiseerd hooligangeweld. De Russische hooligans, bekend om hun aanval op het EK 2016 op Engelse fans, worden gevreesd. En zij kondigen een zeer gewelddadig WK 2018 aan. Dat hebben leden van de beruchte Orel Butchers duidelijk gemaakt in een BBC-documentaire over Russische hooligans. (BBC)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws

Dit was de ochtend: Russische hooligans waarschuwen, huisjurist slaat weer toe