Adriaanse: Dan moet je geselecteerd worden en opgesteld worden bij Oranje

Adriaanse: "Dan moet je geselecteerd worden en opgesteld worden bij Oranje"

19-02-2017 13:57
20

Co Adriaanse liet onlangs bij Studio Voetbal weten dat hij denkt dat het tijdperk van buitenspelers voorbij is. Tegelijkertijd stelde de oud-trainer dat Arjen Robben niet meer in aanmerking kwam voor Oranje.

"Nee, ik heb het gehad over de ontwikkeling van het voetbal", countert Adriaanse zondag bij De Tafel van Kees. "Over drie of vijf jaar. Over vijf jaar is Robben 38, over drie jaar 36. Achter Robben zie ik heel weinig zeer getalenteerde buitenspelers", nuanceert hij.

Adriaanse vertelde ook dat Robben niet veel speelde, maar doelde daarmee op de blessureperiodes. "Hij speelt wel steeds, ik heb het ook even nagekeken. Hij wordt wel vaak in de 68e of 70e minuut eruit gehaald. Waarschijnlijk ook om hem te sparen", denkt Adriaanse.

"Maar dan komt hij uiteraard in aanmerking voor Oranje, want als je bij Bayern München speelt en je veegt Arsenal weg, dan moet je geselecteerd worden en opgesteld worden bij het Nederlands elftal. Maar dat kan ook in een andere rol zijn dan zoals vanaf rechts, zoals Robben gewend is", vindt Adriaanse.