Enthousiaste Langeler heeft klus te pakken: Mooie, uitdagende baan

Enthousiaste Langeler heeft klus te pakken: "Mooie, uitdagende baan"

21-02-2017 14:07
8

Nieuws uit Zeist: Art Langeler blijft bondscoach van Jong Oranje. De 46-jarige trainer gaat fulltime aan de slag bij de KNVB. Dat maakt de voetbalbond dinsdagmiddag bekend via de officiële kanalen. 

Langeler, hoofd jeugdopleiding van PSV, had vanaf september 2016 al tijdens drie interlands de leiding over Jong Oranje. Daarna bleef het lang onduidelijk of hij door zou blijven gaan in die functie. Nu is bekend gemaakt dat Langeler per 1 juli 2017 aantreedt. Zijn contract loopt tot het EK 2019 in Italië. 

"Trainer van Jong Oranje is een mooie, uitdagende baan", legt Langeler uit op de website van de KNVB. "Ik heb er nooit een geheim van gemaakt weer op het veld te willen staan. Nederland beschikt traditiegetrouw over een enorm potentieel aan talent."

"Hen helpen aan internationale ervaring en de weg naar een succesvolle carrière geeft mij veel energie. Uiteraard staat presteren met Jong Oranje voorop. Plaatsing voor het EK in Italië is het absolute hoofddoel." In november werd bekend dat Langeler aan het einde van dit seizoen stopt als hoofd jeugdopleiding in Eindhoven.