Ik vind het heel opmerkelijk dat hij nog steeds in Heerenveen speelt

"Ik vind het heel opmerkelijk dat hij nog steeds in Heerenveen speelt"

22-02-2017 13:58
6

Hans Vonk acht Sam Larsson rijp voor een transfer. De oud-keeper kent de Zweed van sc Heerenveen goed, omdat hij eerder in Friesland verantwoordelijk was voor de technische zaken. Dwight Lodeweges, die als trainer met Larsson werkte, adviseert een binnenlandse tussenstop.

"Sam is een gevoelige jongen die in een prettige omgeving moet voetballen. Als ik hem mag adviseren, zeg ik: Kies een club waar je een warm gevoel bij hebt, vooral bij de personen met wie je dagelijks gaat werken", zegt Vonk tegen Voetbal International. "Dat is voor hem een voorwaarde om te kunnen shinen. Bij Heerenveen merk je ook dat hij pas opbloeit als het allemaal lekker draait. Als het wat minder gaat, merk je dat aan Sam."

Lodeweges: "Als ik Sam was, zou ik daarom ook voor een tussenstop in Nederland gaan. Sam is een gevoelspersoon, als hij naar een buitenlandse club gaat en daar niet alles speelt, gaat dat in zijn koppie zitten. Bij hem moet het in zijn hoofd allemaal goed zitten, pas dan kan hij uitblinken. Maar een hoger niveau kan hij zeker aan, daar heb ik geen enkele twijfel over. Ik vind het heel opmerkelijk dat hij nog steeds in Heerenveen speelt. Een speler met zijn kwaliteiten had de stap allang gemaakt moeten hebben."

Lees ook: Larsson maakt wéér geen transfer: "Compliment dat veel clubs mij willen"