Bosz twijfelt: 'Hij spreekt slecht Nederlands, verder kan ik weinig zeggen'

Bosz twijfelt: 'Hij spreekt slecht Nederlands, verder kan ik weinig zeggen'

22-02-2017 16:05
23

Het is onduidelijk of David Neres donderdag zijn debuut maakt in de selectie van Ajax. Peter Bosz is er daags voor de Europa League-return in Amsterdam nog niet uit.

"Ik weet het nog niet", aldus Bosz volgens Ajax Life. "We gaan straks kijken en na de training zullen we beslissen. Ik neem hem alleen maar mee als het zin heeft. Hij is amper een week hier. Je moet je voorstellen dat het echt een enorme verandering is voor zo'n jongen. Hem erbij pakken, schept ook verwachtingen en dat is niet altijd even reëel."

Bosz en Neres, die afgelopen weekend voor het eerst meetrainde in Amsterdam, hebben al wel met elkaar gesproken. Gevraagd naar zijn eerste indruk van de Braziliaan, lacht Bosz: "Dat hij slecht Nederlands spreekt. Verder kan ik er nog heel weinig over zeggen."

Sinkgraven
De Ajax-trainer kan ook weinig zeggen over Daley Sinkgraven. De linksback raakte vorige week geblesseerd aan zijn enkel en is een twijfelgeval voor het duel met Legia. Pas na de training weet Bosz of Sinkgraven voldoende is hersteld, zo laat hij weten aan de NOS. "Want ik vind dat je bij dit soort wedstrijden honderd procent moet zijn."

Lees ook: Bosz: "Het is ongelooflijk dat het in Nederland nog steeds kan voorkomen"