ADO wil door met plotselinge basisklant: Hij zit hier al elf jaar, hoort bij ADO

ADO wil door met plotselinge basisklant: "Hij zit hier al elf jaar, hoort bij ADO"

24-02-2017 08:50
4

De kans is groot dat Robert Zwinkels de rest van het seizoen de eerste keuze is onder de lat bij ADO Den Haag. Het contract van de 33-jarige goalie loopt deze zomer af, maar de Hagenaars willen hoe dan ook door met Zwinkels.

Of dit als doelman is of in een andere functie bij de club moet de komende maanden blijken. "Of hij nog een jaar doorgaat als keeper hangt van meerdere dingen af", zegt manager voetbalzaken Jeffrey van As in gesprek met De Telegraaf. "Hoe fit voelt hij zich daar bijvoorbeeld voor? Daar gaan we met elkaar over praten als we ook sportief in rustiger vaarwater zitten."

"De intentie is er sowieso om met Robert ook ná zijn actieve carrière door te gaan, in een andere functie. Robert zit hier al elf jaar, hoort bij ADO. Hij is niet alleen óp het veld, maar ook in de kleedkamer van grote waarde. Denk aan het opvoeden van de jonge spelers. Het is lekker om dat soort jongens in je selectie te hebben."

Alfons Groenendijk, sinds korte tijd trainer van ADO, liet Zwinkels tegen Feyenoord in de basis starten. De doelman maakte tegen de koploper een dermate goede indruk dat hij vrijdagavond ook tegen FC Twente weer start. Ernestas Setkus, die daarvoor het doel van ADO verdedigde, moet zodoende wijken voor de ADO-routinier.