Bosz wordt getipt door oude bekende: 'De zwakke plek van Kopenhagen'

Bosz wordt getipt door oude bekende: 'De zwakke plek van Kopenhagen'

24-02-2017 20:41
2

Ole Tobiasen denkt dat Ajax de lichte favoriet is tijdens het komende Europa League-tweeluik met FC Kopenhagen. In de achtste finale treffen de Amsterdammers de Deense ploeg. Voormalig voetballer Tobiasen stond bij beide teams onder contract.

"Ajax heeft per individu meer kwaliteit in de selectie", zegt Tobiasen tegenover Voetbal International. Dat Ajax het lastig gaat krijgen, staat volgens de oud-prof vast. "Kopenhagen is een heel fysiek, sterk team. Ze voetballen daarnaast heel georganiseerd. Voorin met name heel veel kwaliteit, maar ze hebben achterin ook heel veel ervaring. Er staat echt een team in het veld. Ze zijn echt lastig te verslaan."

Tobiasen volgt de club op de voet: hij zag Kopenhagen dit seizoen nog geen wedstrijd verliezen, de ploeg deed het bovendien goed in Europa. "Maar ik vind het lastig in te schatten hoe goed ze zijn ten opzichte van Ajax. Kopenhagen moet het van het fysieke aspect hebben, Ajax van het voetbal. Ik ben er heel benieuwd naar."

Nicolai Jörgensen is op dit moment de topscorer van Feyenoord, maar was tussen 2013 en 2016 de spits bij Kopenhagen. Na zijn transfer naar Rotterdam is er volgens Tobiasen 'geen vaste topscorer' meer. "De spitspositie is de zwakke plek van Kopenhagen", besluit de huidige trainer assistent-trainer van Sparta Rotterdam.