Boilesen looft 'rode wijn' van Ajax: Hij wordt met de jaren beter

Boilesen looft 'rode wijn' van Ajax: "Hij wordt met de jaren beter"

25-02-2017 12:58
4

Nicolai Boilesen waarschuwt zijn teamgenoten voor Lasse Schöne. Laatstgenoemde is volgens Boilesen dé spelmaker van Ajax, die ploeg die hij met FC Kopenhagen treft in de achtste finale van de Europa League.

"Lasse is als een rode wijn, hij wordt met de jaren beter. Ik ben erg onder de indruk van hem, hij doet het heel goed", zegt Boilesen in gesprek met het Deense DR. "Schöne zorgt voor de opbouw en heeft zo een belangrijke rol op het veld. Met zijn spelhervattingen is hij verder belangrijk voor Ajax."

Kasper Dolberg, net als Boilesen en Schöne een Deen, kan ook op complimenten rekenen. "Dolberg is een heel goede speler, die indruk maakt. Hij lijkt erg verlegen buiten het veld, maar op het veld heeft-ie het goed gedaan, vooral in de herfst toen hij echt doorbrak. Dolberg is klinisch in de afwerking en ik hoor louter positieve woorden over hem."

Waar Boilesen over het tweetal Ajacieden positief is, is hij dat minder over het geheel van Ajax. Vrijdag liet de linksback weten dat het 'bergafwaarts' gaat met de club waar hij afgelopen zomer via de achterdeur vertrok. Donderdag 9 Maart gaat Ajax op bezoek bij FC Kopenhagen. Een week later volgt de return in Amsterdam.