Wisselend nieuws van Van Bronckhorst over twee Feyenoord-uitvallers

Wisselend nieuws van Van Bronckhorst over twee Feyenoord-uitvallers

03-03-2017 13:45

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst is met zijn team hard op weg naar de eerste landstitel sinds 1999. Om het succes te behalen, moet de oefenmeester soms keiharde keuzes maken. Bijvoorbeeld door Dirk Kuyt te slachtofferen.

De aanvoerder van Feyenoord kwam geen minuut in actie tijdens de topper Feyenoord - PSV. "Ik heb deze week met Dirk gezeten, maar heb niet met hem over de wedstrijd tegen PSV hoeven praten", citeert RTV Rijnmond de coach op de persconferentie. "Hij was ook blij dat we hadden gewonnen."

Waarover het ging, maakte Van Bronckhorst niet bekend. "Je spreekt vaker met je aanvoerder. Dat kan over vrije dagen en teamuitjes gaan. We zijn onlangs wezen bowlen", vervolgt de coach. Het ging de voorbije week veel over Kuyt, maar Van Bronckhorst kijkt liever vooruit. Op het duel met Sparta Rotterdam. "Het meespelen van Rick Karsdorp wordt geen probleem. Elia is nog niet helemaal honderd procent zeker", aldus Van Bronckhorst.

Tot slot had de coach het over de contractverlenging van Karim El Ahmadi en de toekomst van het Feyenoord-team. "Het is een goed signaal van Karim. Hij ziet toekomst in Feyenoord en ik hoop dat dat ook naar anderen over slaat. (…) We hebben deze week gesproken over de toekomst van het team in overleg met de staf. Daar zal Martin van Geel ook aan gaan werken."