Grote transfervraagstukken voor FC Twente: Wat heb je voor 50.000 euro?

Grote transfervraagstukken voor FC Twente: "Wat heb je voor 50.000 euro?"

11-03-2017 11:15
5

FC Twente-trainer René Hake kan volgend seizoen mogelijk ook weer beschikken over een aantal huurlingen van Manchester City. Dit seizoen spelen Enes Ünal, Bersant Celina en Yaw Yeboah op huurbasis in Enschede.

"We zijn constant in gesprek en weten welke spelers City eventueel wil verhuren. De drie die we nu hebben zijn in principe beschikbaar voor verhuur", zegt Hake in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ook voor ons? Dat is de vraag. Daar kunnen ze nu nog niets over zeggen."

Doordat er veel huurlingen rondlopen bij FC Twente moet de club komende zomer mogelijk op zoek naar een hoop nieuwe spelers. "Ik denk dat het bij alle clubs zo is, dat je de helft van de selectie moet vervangen. Het gaat erom van welke bandbreedte je kunt plukken. Wij hebben een heel andere bandbreedte dan veel andere clubs. Wij moeten ons richten op transfervrij of het huren van spelers en dat is wat anders dan gericht iemand voor een bepaalde positie halen. Groningen kan spelers kopen, Heerenveen, AZ. Maar wij kunnen dat niet. Misschien hier en daar een kleine vergoeding, maar wat heb je voor 50.000 euro? Dat vraagt om creativiteit."