Nijhuis: 'Doe nou niet, je zet me te kakken voor een heel stadion'

Nijhuis: 'Doe nou niet, je zet me te kakken voor een heel stadion'

13-03-2017 08:59
13

Bas Nijhuis is waarschijnlijk de meest besproken scheidsrechter van dit moment. Hij viel op in de topper tussen Feyenoord en PSV en in de wedstrijd van Ajax tegen FC Groningen. Zondag was hij de leidsman in het duel tussen ADO en NEC. 

Nijhuis is ook bij de gemiddelde koffieautomaat op het werk het onderwerp van gesprek. Ook de kranten staan vol over Nijhuis. "Ik zei vooraf in de kleedkamer nog tegen mijn assistenten: er zijn toch verkiezingen, moeten ze daar niet over schrijven?", aldus Nijhuis in de Volkskrant. In het duel tussen ADO en NEC weigert hij Gregor Breinburg rood te geven, nadat hij Edouard Duplan onderuit schoffelde. Voordeel, oordeelt de arbiter. Even later schiet hij Breinburg nog even aan in de catacomben. "Daar had je geluk, vriend. Als je hem raakt, had je rood gekregen."

In de eerste helft is diezelfde Duplan als eerste bij Nijhuis om te protesteren. De Fransman krijgt van Nijhuis te horen: "Doe nou niet, met van die wilde armgebaren. Je zet me te kakken voor een heel stadion. Zeg het gewoon later even 1 op 1", aldus de arbiter. Nijhuis staat iets meer in de spotlights, door zijn manier van fluiten. Hij mag zo nu en dan ook aanschuiven bij een voetbalpraatprogramma. "Maar ik vond dat soort dingen altijd al leuk om te doen. Nu valt het kennelijk meer op. Maar ik doe niet anders dan anders."