Spelersrapport Ajax: De Ligt speelt wereldpartij, vleugels scoren eindelijk goed

Spelersrapport Ajax: De Ligt speelt wereldpartij, vleugels scoren eindelijk goed

16-03-2017 23:20
20

Ajax heeft donderdagavond met 2-0 gewonnen van FC Kopenhagen en staat zodoende in de kwartfinale van de Europa League, een uitstekende prestatie. De formatie van trainer Peter Bosz overtuigde na de heenwedstrijd in Denemarken (2-1 verlies) in de eigen Arena. VoetbalPrimeur maakt rapport op. 

André Onana – 6,5: Voetbalde weer lekker mee met Ajax en kwam niet in de problemen. 

Joël Veltman – x: Viel na twintig minuten uit met een bilblessure. Speelde daardoor te kort voor een beoordeling.

Davinson Sánchez – 7,5: Bleef, zoals-ie dat kan, rustig in de situaties dat FC Kopenhagen er even uit kwam. Zeer solide pot van de Colombiaan.

Matthijs de Ligt – 8: Zeventien jaar oud en zó je mannetje staan in een achtste finale van de Europa League: een hele goede prestatie van De Ligt. Werd in het stadion volledig terecht beloond met de titel 'Ajacied van de wedstrijd'.

Nick Viergever – 8: Geweldige pot van Viergever. De gelegenheidslinksback knokte negentig minuten lang voor élke meter, wat ook moet in de achtste finale van de Europa League.

Donny van de Beek – 6: Kon zijn stempel niet echt drukken op dit duel. Viel echter niet door de mand; liftte mee op het betere spel van zijn teamgenoten.

Lasse Schöne – 6: De minste middenvelder van Ajax donderdagavond. De Deen, die de aanvoerdersband van Veltman overnam, leed een aantal keer balverlies op gevaarlijke plekken. Pakte bovendien een onnodige gele kaart waardoor hij geschorst is.

Hakim Ziyech – 7: Creëerde bij een 1-0 stand met een geweldige individuele actie een mogelijkheid op de 2-0, maar vergat zijn schot de juiste richting mee te geven. Speelde verder een sterke pot. De beste op het middenrif bij ajax.

Bertrand Traoré – 7: Gaf het beste antwoord op de fluitconcerten van afgelopen zondag door de 1-0 voor zijn rekening te nemen. Kon makkelijk binnenkoppen na een uitstekende solo van Younes. Blonk verder uit met een sublieme aanname na een hoge uittrap van Onana.

Kasper Dolberg – 7,5: Versierde uitstekend een strafschop in de eerste helft en maakte het zelf – koelbloedig als hij is – af. Was vervolgens nog een aantal keer gevaarlijk door goede loopacties.

Amin Younes – 7,5: Afgelopen weekend tegen FC Twente de 'grote' man met een treffer en een assist en liet zich ook tegen Kopenhagen weer zien. Deed het uitstekende voorbereidende werk bij de 1-0. Smetje: had in de slotfase de bal af moeten geven in een drie-tegen-één-situatie, maar ging voor eigen succes.

Invallers:

Kenny Tete – 7: De vervanger van de geblesseerd geraakte Veltman speelde een prima pot. Verdedigde net zo fel als zijn teamgenoten en gaf af en toe een goede voorzet.

Frenkie de Jong: speelde te kort voor een beoordeling.

Justin Kluivert:  speelde te kort voor een beoordeling.