Jonk duikt voor het eerst sinds Ajax-vertrek namens Cruijff op in China

Jonk duikt voor het eerst sinds Ajax-vertrek namens Cruijff op in China

18-03-2017 17:05
8

Wim Jonk gaat aan de slag in China. De oud-voetballer gaat een samenwerking aan met het Chinese Ministerie van Onderwijs en de voetbalbond van het Aziatische land. Het plan van Jonk maakt onderdeel uit van Cruyff Football.

Voetbal International meldt dat Jonk vanaf komende zomer in Beijing zich gaat bezighouden met het opleiden van talenten, hoofden opleiding en jeugdtrainers. Dat doet de oud-voetballer, samen met andere teamleden van Cruyff Football, onder de naam Team Jonk Football Development. "Op basis van de voetbalvisie van Johan hebben we een werkmodel gemaakt", vertelt Jonk. "Daarmee kunnen we trainers, clubs en bonden helpen zich de kernpunten van die visie eigen te maken."

Het is voor het eerst sinds eind 2015 dat Jonk weer actief is in de voetballerij. De voormalige speler van onder meer Ajax en PSV vertrok in die periode bij Ajax, na een slepend arbeidsconflict met de club. De gemoederen liepen dusdanig hoog op, dat ook Johan Cruijff (vier maanden voor zijn overlijden) de samenwerking met Ajax verbrak.