Van Bronckhorst niet blij met arbiter: 'Niet de intentie om hem te blesseren'

Van Bronckhorst niet blij met arbiter: 'Niet de intentie om hem te blesseren'

19-03-2017 15:37
10

Feyenoord maakte het tegen sc Heerenveen wederom spannend, maar de koploper van de Eredivisie pakt opnieuw drie punten. Trainer Giovanni van Bronckhorst is blij en heeft een les geleerd in aanloop naar de topper tegen Ajax.

"De les is dat we niet zo moeten beginnen als tegen Heerenveen en Sparta", vertelt Van Bronckhorst voor de camera van FOX Sports. "We hebben twee weken om ons daarop voor te bereiden. Een mooie wedstrijd die komen gaat."

Ondertussen was Van Bronckhorst ook nog boos op arbiter Dennis Higler, die Miquel Nelom een gele kaart na een tackle. "Volgens mij speelt hij gewoon de bal. Ik begrijp dat je dan een speler raakt. Hij had niet de intentie om hem te blesseren. Als je de bal dan ook raakt, is het geen gele kaart. Ik vond het een faire tackle, maar uiteindelijk beslist de scheids."

Het leek in Heerenveen alsof de club alle thuiskaarten op had gekocht, want het stadion zat vol met Feyenoord-fans. "Blijkbaar. Als we uit spelen zit niet alleen het uitvak vol, maar in het hele stadion zitten ze. De support is geweldig. Zowel uit als thuis worden we vol gesteund."