Voormalig Arsenal-speler vraagt om respect: 'Deze club van niets tot dit gemaakt'

Voormalig Arsenal-speler vraagt om respect: 'Deze club van niets tot dit gemaakt'

23-03-2017 20:46
1

Lukas Podolski kan haast niet geloven dat Arsène Wenger (67) na dit seizoen mogelijk vertrekt bij Arsenal. Er wordt veel gespeculeerd over een vertrek van de manager, onder wie Podolski drie seizoenen speelde bij de Premier League-club.

Podolski, tegenwoordig actief bij het Turkse Galatasaray, speelde tussen 2012 en 2014 bij Arsenal. De Duitser spreekt louter positieve woorden over de coach van The Gunners. "Ik kijk elke wedstrijd, ik weet niet wat er is gebeurd. Wenger is een goede man en een goede trainer. Hij heeft deze club van niets tot dit gemaakt." Wenger heeft een aflopend contract in Londen en heeft de knoop al doorgehakt wat betreft zijn toekomst. Zijn keuze heeft hij echter nog niet wereldkundig gemaakt. 

"Ik ben benieuwd wat er de komende maanden gaat gebeuren", vervolgt Podolski, die op indrukwekkende wijze afscheid nam als international. Volgens de Duitser is Wenger niet vervangbaar. "Wenger is Arsenal." Wenger staat met 'zijn' Arsenal op plek zes in de Engelse competitie. De club verzamelde vijftig punten in 27 duels. Koploper en stadgenoot Chelsea doet het aanzienlijk beter met 69 punten na 28 speelrondes.

Lees meer: Wenger verdedigt zich: 'Liverpool heeft de Premier League nooit gewonnen'

No Poll