Opnieuw tegenvaller voor Blind: Hij kan zijn voet niet vrij bewegen

Opnieuw tegenvaller voor Blind: "Hij kan zijn voet niet vrij bewegen"

24-03-2017 18:50
20

Het is nog onzeker of Stefan de Vrij zaterdag in actie kan komen tegen Bulgarije voor het Nederlands elftal. De verdediger is nog een ernstig twijfelgeval, zegt bondscoach Danny Blind vrijdag tijdens de persconferentie in Sofia.

"Hij heeft nog steeds last van een scheenbeenblessure", zegt Blind. "Stefan is dus nog een twijfelgeval. Hij zal ook vanavond niet volledig trainen. Het is eigenlijk een heel onschuldige blessure, een bloeduitstorting in de spier onderaan het scheenbeen. Normaal is dat in één, twee dagen voorbij, maar hij kan nu zijn voet niet vrij bewegen."

"We tillen het over de nacht heen, het kan ook ineens zo verbeterd zijn. Maar hij is een twijfelgeval, ja." Vincent Janssen was dat niet. Volgens Blind werd al snel duidelijk dat hij niet meer in actie kon komen deze interlandweek. "Hij heeft hoge koorts. Het lijkt op een ontsteking van de luchtwegen en neigt meer naar bronchitis."

Mocht De Vrij niet spelen, dan komen Wesley Hoedt en Matthijs de Ligt in aanmerking voor een basisplaats. Beiden hebben nog geen interland gespeeld. Blind kan ook niet beschikken over Virgil van Dijk en Jeffrey Bruma.