Dost kan geen potten breken in Oranje: 'Daar erger ik mij verrot over'

Dost kan geen potten breken in Oranje: 'Daar erger ik mij verrot over'

26-03-2017 10:25
11

Bij Sporting Portugal scoort Bas Dost aan de lopende band, maar in het Nederlands elftal kwam hij zaterdag nauwelijks in het stuk voor. De 27-jarige spits, die profiteerde van de afwezigheid van Vincent Janssen, baalde flink na afloop.

"Natuurlijk heb ik dit als vervelend ervaren", zegt Dost over de 2-0 nederlaag tegen Bulgarije. "Ik had heel veel zin in deze wedstrijd, maar dan kom je heel snel op een 2-0 achterstand. Dan probeer je alles te doen om het om te draaien. In de tweede helft krijg je tal van mogelijkheden waar de bal al dan niet goed valt en dan verlies je hier."

Dost kon de vorm die hij bij Sporting toont niet meenemen naar Oranje. "Ik heb alles gegeven, maar soms mag het niet zo zijn. Er wordt natuurlijk wel anders gespeeld, alleen dat moet je hier niet veroordelen. Het is heel simpel: ze komen heel snel op voorsprong en ze hebben er alles aan gedaan om dat te verdedigen. We hebben best wel kansen gecreëerd, maar dan zit dat ook tegen."

"Daar erger ik mij verrot over", vervolgt Dost. "Normaal gesproken is die bal in de eerste helft een goal." Oranje lijkt in een neerwaartse spiraal te zitten. "Nou ja, weg omlaag? We hebben de laatste wedstrijd gewonnen in Luxemburg. Nu hebben we verloren. Dat is niet goed en dat is niet goed voor de kwalificatie, maar natuurlijk kan het nog gered worden."