'Hij kon elders veel meer verdienen, maar hij zei: breng me naar Feyenoord'

'Hij kon elders veel meer verdienen, maar hij zei: breng me naar Feyenoord'

30-03-2017 07:33
9

Lars Jörgensen, de vader van Feyenoord-topscorer Nicolai Jörgensen, probeert zijn zoon zo goed als mogelijk te begeleiden. Toch ging dat niet altijd goed.

"Toen Nicolai 14 jaar was, was hij een van de beste spelers in Scandinavië", zegt vader Lars in De Telegraaf. "Hij heeft destijds twee weken stage gelopen bij Liverpool. Toen hij terugkwam, was de druk zo groot voor een jongen van 14. Het was een fout van mij om hem die kant op te sturen. We besloten om hem bij Brøndby, een van de grootste clubs van Denemarken, te laten spelen. Puur om hem wat lucht te geven."

Jeugdtrainer Soren Bjerg zag het altijd al in de spits van Feyenoord zitten. "In 2009 gingen we op excursie naar Feyenoord. Tegen spelersbegeleider Jan Mastenbroek zei ik dat hij Nicolai in de gaten moest houden. In z'n aannames en dribbels zag je echt iets bijzonders. Grappig dat het zo is gelopen", aldus Bjerg. Jörgensen koos afgelopen zomer heel bewust voor een transfer naar Feyenoord. "Nicolai kon in Rusland en Engeland veel meer verdienen. Maar hij zei: Breng me naar Feyenoord. Nu kan hij kampioen worden. En topscorer! Prachtig."