Politie vindt 46 strips met drugs, gemeente gaat supportershome Vak-P sluiten

Politie vindt 46 strips met drugs, gemeente gaat supportershome Vak-P sluiten

07-04-2017 10:52
88

De Enschedese politie heeft donderdag bij de inval in Vak-P 46 strips met drugs gevonden. Dat heeft burgemeester Onno van Veldhuizen vrijdag bekendgemaakt. Het supportershome zal als gevolg van de vondst gesloten worden.

"We hadden een rechterlijke volmacht om daar binnen te treden, omdat wij al maanden in de gaten hielden dat Vak-P niet meer van Vak-P was", citeert TC/Tubantia de burgervader. Van Veldhuizen maakte ook bekend dat er rond wedstrijden stelselmatig gehandeld werd in drugs. Ook motorclub Satudarah zou daarbij betrokken zijn.

Behalve de 46 strips met drugs zijn er ook wikkels gevonden in de toiletten, duidend op drugsgebruik rond de wedstrijd. Het gerucht dat er geschoten zou zijn bij de inval, wordt bevestigd, al ging het niet om 'echte', maar om rubberen kogels.

Agent nacht in ziekenhuis
Volgens Van Veldhuizen is het al een tijd mis bij Vak-P. De burgemeester doet bij het herstel hiervan ook een beroep op FC Twente. "Ik hoop echt dat dit de aller- allerlaatste keer is dat wij in Vak-P hoeven in te treden. Ik reken erop dat er vanuit de kant van FC Twente ook het nodige gedaan gaat worden. Het gaat niet over kattepis, maar over vrijheid en gelijkheid van mensen."

De agent die donderdag van haar paard viel is ter observatie in het ziekenhuis gebleven afgelopen nacht. Zij maakt het naar omstandigheden goed.