Onjuiste berichtgeving over Ajax-vertrek: 'De Boer heeft me niet weggestuurd'

Onjuiste berichtgeving over Ajax-vertrek: 'De Boer heeft me niet weggestuurd'

08-04-2017 16:56
3

Video-analist Michele Santoni vertrok in januari 2014 bij Ajax omdat hij op eigen benen wilde staan als trainer. Dat laat hij ruim drie jaar later weten in gesprek met VICE Sports. Het klopt dus níet dat hij is weggestuurd door toenmalig hoofdtrainer Frank de Boer. De Telegraaf schreef dat. 

"Ik wilde het veld op, trainer worden. Dat kon daar niet, ik zou video-analist blijven. Ik had een Italiaanse trainer, Domenico Di Carlo, leren kennen, die aan de slag ging bij Livorno in de Serie A. Hij vroeg me of ik daar zijn assistent wilde worden", legt Santoni uit.

"Het is dus anders dan wat De Telegraaf schreef. Daar schreven ze dat Frank de Boer mij weg had gestuurd, maar dat klopt niet. Bij Inter hebben Frank en ik ook gewoon weer samengewerkt. Mike Verweij (journalist van De Telegraaf, red.) en ik zijn geen grote vrienden."

In augustus 2016 ging Santoni in het kielzog van De Boer aan de slag bij Internazionale. Dat avontuur eindigde al een paar maanden later. Officieel is Sansoni nog wel in dienst van Inter. Tot het einde van het seizoen krijgt hij doorbetaald.