Dit was de ochtend: Kranten zijn kritisch, Ajax goud waard voor Nederlands voetbal

Dit was de ochtend: Kranten zijn kritisch, Ajax goud waard voor Nederlands voetbal

21-04-2017 12:00
6

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot de middag samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

De Ligt spreekt voorkeur uit
Ajax-verdediger Matthijs de Ligt genoot zichtbaar na de historische comeback tegen Schalke 04. In een exclusief interview met VoetbalPrimeur liet hij weten wie hij het liefst zou treffen in de halve finale. "Dat lijkt me wel duidelijk. Puur op papier is Celta de Vigo minder."

Duitse pers prijst Ajax na 'Fußballwunder'
De kranten in Duitsland treuren na het Fußballwunder von Gelsenkirchen, maar hebben alle lof voor Ajax vanwege de getoonde veerkracht. 'Schalke heeft het niet gehaald en heeft gefaald in de kwartinfales van de Europa League. Puur omdat Ajax niet opgaf.' (Duitse media)

Nederlandse kranten kritisch ondanks Ajax-stunt
De Nederlandse ochtendkranten willen echter niet meegaan in alle euforie. Het resultaat verbloemde het matige veldspel van de Amsterdammers, die 'nonchalant, lankmoedig vooral en naïef' oogden. (Nederlandse media)

Ajax doet gouden zaak voor Nederland
Dankzij de Europese prestaties van Ajax beleeft Nederland een fraaie opmars op de UEFA-coëfficiëntenlijst. Inmiddels is zelfs de negende plek - en daarmee een rechtstreeks Champions League-ticket - binnen handbereik.

'Verdachte gearresteerd na Dortmund-aanslag'
De Duitse politie heeft vrijdagochtend een Russische crimineel opgepakt, die wordt verdacht van de aanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund. De 28-jarige man kwam in beeld nadat bleek dat hij in hetzelfde hotel als de Dortmund-selectie verbleef. (BILD)