Cocu 'feliciteert' Feyenoord: 'Constanter en degelijker geweest dan PSV en Ajax'

Cocu 'feliciteert' Feyenoord: 'Constanter en degelijker geweest dan PSV en Ajax'

23-04-2017 21:02
33

Phillip Cocu is gematigd tevreden over de manier waarop PSV zondagmiddag van Ajax heeft gewonnen. In Eindhoven werd het 1-0 voor de Eindhovenaren, door een goal van Jürgen Locadia.  

"De eerste 65 minuten waren prima", aldus Cocu voor de camera van FOX Sports. "We hebben met strijd en passie gespeeld, we hebben ze volledig onder druk gezet. We hebben ze geen moment de gelegenheid gegeven om aan voetballen toe te komen. Want die kwaliteiten heeft Ajax wel gewoon. Die manier van spelen kost veel energie en kracht. Na die 65 minuten werd het aan beide kanten wat rommeliger. Wij waren niet in staat om de mogelijkheden die we kregen af te maken. Dat kan ook door vermoeidheid komen."

Voor PSV lagen er gigantische kansen, met name in de counter. "Je moet het belang van een 2-0 niet onderschatten. Wij moesten risico's nemen. Als je de 2-0 maakt, dan knakt er bij Ajax iets. Dan is het klaar. Je bent dan ook misschien wel in staat om een nóg mooiere uitslag neer te zetten. Dan weet je niet hoe het straks nog kan lopen." 

Door de nederlaag van Ajax kan Feyenoord komende speelronde de landstitel pakken. Dan moeten de Rotterdammers winnen van stadsgenoot Excelsior. "Feyenoord is constanter en degelijker geweest dan PSV en Ajax", vindt Cocu. "Ook zij hebben wel eens verloren of gelijkgespeeld, maar veel minder. Ze hebben een aantal minimale overwinningen geboekt, ze hebben weinig tegengoals gekregen. Uiteindelijk is dat bepalend voor de club die kampioen wordt."

Lees ook: Ajax gaat ten onder tegen PSV en leidt 'kampioensvoorpret' in bij Feyenoord