Schöne: Het liefst zou ik nog zeggen dat we kampioen worden, maar...

Schöne: "Het liefst zou ik nog zeggen dat we kampioen worden, maar..."

24-04-2017 06:30
38

De feestvreugde van donderdag heeft al snel plaatsgemaakt voor verslagenheid bij Ajax. Lasse Schöne zag zijn ploeg met 1-0 verliezen bij PSV. "Het was héél stil in de kleedkamer", zei hij na afloop onder meer tegen VoetbalPrimeur.

Emile van de Sande
EINDHOVEN

Is het vertrouwen in het kampioenschap nu helemaal verdwenen?
"Het liefst zou ik nog zeggen dat we kampioen worden, maar het wordt heel lastig. We moeten niet alleen onze wedstrijden winnen, maar een ploeg die in goede vorm verkeert moet ook nog twee keer verliezen. Dat wordt heel lastig. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Je moet altijd blijven geloven, maar ik heb er wel eens meer in geloofd."

Hoe zwaar had je het vandaag in fysiek opzicht?
"M'n benen zijn wel zwaar. Sommige jongens zaten er goed doorheen vandaag. Maar dat weet je, wanneer je lang meedoet in Europa. Het is wel raar om te zien dat je nu tien dagen niets hebt en daarvoor twee toppers in vier dagen speelt. Het is heel apart."

Hoe groot is het aandeel van die vermoeidheid in deze nederlaag?
"We hebben het heel zwaar, maar dat mag niet als excuus gebruikt worden. Of er dan iemand anders had moeten staan? Nee, niet als je fit genoeg bent om aan de wedstrijd te beginnen. Na 75 minuten was ik op, dus toen werd ik vervangen. Je weet dat het moeite gaat kosten door al die speelminuten en je mag het ook benoemen, maar je mag niet zeggen dat we verloren hebben omdat we nog in de Europa League zitten."

"Tuurlijk speelt het mee, we hebben donderdagavond nog 120 minuten gespeeld. Door de terugreis ben je ook nog de hele vrijdag weg en zaterdag moet je je alweer voorbereiden op PSV. Dus tuurlijk speelt het een rol. Maar als je lang mee wil doen in Europa, dan moet je ook niet zeuren."

Als jullie de Europa League niet winnen en als tweede eindigen, is het seizoen dan mislukt?
"Als Ajax wil je altijd prijzen pakken. Wanneer je aan het eind van het seizoen zonder prijzen zou staan, heb je zeker geen ideaal seizoen gehad. Maar we hebben fantastisch voetbal laten zien, we zijn voor het eerst sinds lange tijd ver gekomen in Europa en we strijden tot de laatste dag mee om het kampioenschap. Maar aan de andere kant: Ajax wil prijzen pakken en als dat niet lukt is het een teleurstellend seizoen."