PSV traint zonder viertal: ook 'niet-gepasseerde' De Jong in lappenmand

PSV traint zonder viertal: ook 'niet-gepasseerde' De Jong in lappenmand

24-04-2017 14:20
27

Phillip Cocu heeft Luuk de Jong niet gepasseerd tegen Ajax. De spits was geblesseerd en daarom begon hij in de topper op de reservebank, zo legt Cocu uit aan het Eindhovens Dagblad

Jürgen Locadia begon zondagmiddag in de basisopstelling van PSV. Zijn directe concurrent De Jong kreeg ook geen invalbeurt. Enkelklachten zijn daar debet aan. "Ik heb hem toch gewoon bij de groep gehouden. We moeten even afwachten hoe lang het duurt", zegt Cocu na afloop van PSV - Ajax (1-0) tegen het ED

Locadia maakte in maart zijn rentree voor PSV 1 na lang blessureleed. Hij maakt sindsdien een frisse indruk en maakte bovendien de enige treffer tegen Ajax. Toch is hij De Jong nog niet voorbij in de pikorde. "Je kunt op basis van twee wedstrijden sowieso niet oordelen over hiërarchie. Wel vind ik dat Locadia het goed gedaan heeft en daarom is er geen reden om hem eruit te houden", aldus Cocu.

Bart Ramselaar werd in de rust vervangen. Ook daar heeft Cocu een logische verklaring voor. "Ook Ramselaar heb ik er niet uitgehaald omdat ik ontevreden was. Hij kampte met rugklachten na een duel en kon niet verder. Hopelijk valt het mee, maar dat moeten we eerst onderzoeken", besluit de oefenmeester.

Update 14.20: Luuk de Jong en Bart Ramselaar nemen maandag geen deel aan de training van PSV. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Het duo is nog niet hersteld van respectievelijk enkel- en rugklachten. Jorrit Hendrix deed vooral een gedeelte mee aan de groepstraining, terwijl Jetro Willems individueel aan de slag ging met de fysiotherapeut. Het is onzeker of alle vier de speler op tijd fit zijn voor het competitieduel met FC Groningen (volgende week zondag).