Knappe prestatie PSV-talenten: We zijn nergens echt compleet weggespeeld

Knappe prestatie PSV-talenten: "We zijn nergens echt compleet weggespeeld"

28-04-2017 11:12
18

Jong PSV-trainer Pascal Jansen is tevreden over de ontwikkeling die hijzelf en de Eindhovense beloften dit seizoen hebben doorgemaakt, zo vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad. Onder leiding van Jansen is Jong PSV uitgegroeid tot een subtopper in de Jupiler League.

Opmerkelijk genoeg is Jong PSV, net als de leeftijdsgenoten van Ajax, het best presterende thuisteam van deze Jupiler League-jaargang. "Het is niet zo dat we thuis vaker A-selectiespelers in onze ploeg hadden. Ons seizoen is bovendien stabieler dan die statistiek doet vermoeden. In wedstrijden die we verloren, gingen we bijna allemaal met een goal verschil ten onder. We zijn nergens echt compleet weggespeeld, wat in eerdere jaren nog wel eens gebeurde."

Jansen wordt na dit seizoen hoofd jeugdopleidingen in Eindhoven, maar dat betekent niet dat hij volledig afstand neemt van het trainersvak. "Ik zie voor mezelf in mijn komende functie voldoende tijd om nog regelmatig op het veld te staan bij onze jeugdelftallen. Daarnaast krijg ik de kans om een stuk managementervaring op te doen en ik denk daardoor zelf in de toekomst een completere coach te kunnen worden."