Vitesse moet man van 2,8 miljoen loslaten: Ik wil nog steeds slagen

Vitesse moet man van 2,8 miljoen loslaten: "Ik wil nog steeds slagen"

28-04-2017 13:02
4

Kevin Diks keert na dit seizoen terug naar Fiorentina. De Italiaanse club verhuurt hem in de tweede seizoenshelft aan Vitesse, waar de rechtsback weer is uitgegroeid tot basisspeler.

In Florence had Diks geen uitzicht op speelminuten, nadat Fiorentina vorig jaar 2,8 miljoen euro voor hem betaalde. "Ik ben naar Fiorentina gegaan om te slagen en dat wil ik nog steeds", zegt hij tegen NUsport. "Ik ben er tot nu pas een halfjaartje geweest. Ik heb na dit seizoen nog een contract voor vier jaar, dus ik heb nog alle tijd."

Diks is Vitesse hoe dan ook dankbaar. "Vitesse is mijn thuis, daarom ben ik ook teruggekomen. Vitesse heeft het aardig gedaan dit seizoen en daar wilde ik deel van uitmaken. Ik ben blij dat ik nog een halfjaartje ervaring en ritme heb kunnen opdoen."

Zondag kan de vleugelverdediger met Vitesse de eerste prijs in de clubgeschiedenis pakken. AZ is de tegenstander in de finale van de KNVB Beker. "Als we zondag niet winnen, ga ik met een grote teleurstelling terug naar Italië. Vitesse verdient de beker, een prijs om het 125-jarige bestaan te vieren."