Koeman kansloos tegen Chelsea, Jesus redt punt voor Manchester City

30-04-2017 17:04
6

Chelsea heeft de druk weer bij Tottenham Hotspur gelegd. De ploeg van Antonio Conte boekte een vrij eenvoudige 0-3 zege op bezoek bij het Everton van Ronald Koeman.

Bij verlies tegen Everton kon nummer twee Tottenham Hotspur tot op één punt naderen. Zover kwam het niet. Beide ploegen gingen met een 0-0 ruststand de theepauze in, maar na de onderbreking barstte het duel uit zijn voegen. Twintig minuten in de tweede helft schoot Pedro de Londenaren op fantastische wijze op voorsprong. De aanvaller zocht z'n linkerbeen en haalde vervolgens van buiten de zestien fraai uit.

Tien minuten voor het einde besliste Gary Cahill het duel. Een vrije trap werd door Maarten Stekelenburg niet goed verwerkt, waarna de verdediger binnen kon tikken. Vier minuten voor het einde maakte Willian het Chelsea-feestje compleet. Daarmee zet de koploper een nieuwe stap richting de landstitel. Later op zondag speelt nummer twee Tottenham nog een duel met Arsenal.

Manchester City
Manchester City had bij winst plek drie van Liverpool over kunnen nemen, maar op bezoek bij degradatiekandidaat Middlesbrough kwam de ploeg niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Daardoor weigert City weg te lopen bij Manchester United, dat punten verspeelde tegen Swansea City (1-1). Bij Middlesbrough was er een negatieve hoofdrol voor Marten de Roon, die goed speelde, maar een penalty veroorzaakte die Sergio Aguëro binnenschoot.