NEC maakt aanstelling Hyballa-opvolgers officieel: De club heeft baat bij rust

NEC maakt aanstelling Hyballa-opvolgers officieel: "De club heeft baat bij rust"

01-05-2017 12:44
13

NEC heeft de opvolging van Peter Hyballa intern opgelost. Ron de Groot en Patrick Pothuizen maken het seizoen officieel af in Nijmegen.

Na het ontslag van Hyballa oriënteerde NEC zich over een externe vervanger en in de tussentijd namen De Groot en Pothuizen het roer over. Het interim-duo mag nu blijven zitten, zo communiceert de Nijmeegse club maandag via de officiële kanalen.

De Groot is de hoofdtrainer, Pothuizen zijn rechterhand. Wilfried Brookhuis is de tweede assistent. 'Na een evaluatie met de staf en de spelersraad is besloten dat we met deze nieuw geformeerde staf onze belangrijkste doelstelling, handhaving in de Eredivisie, kunnen realiseren', meldt NEC.

"De club en met name ook de selectie heeft in deze belangrijke periode baat bij rust. Samen met Ron en Patrick willen we hiervoor zorgen", verklaart technisch manager Edwin de Kruijff. "Het grote voordeel is ook dat Ron en Patrick de spelers en de clubcultuur als geen ander kennen." Routinier Jeffrey Leiwakabessy krijgt een verbindende rol tussen staf en selectie.