Onvrede over reserverol bij Ajax: 'Mooie kans om me aan Europa te tonen'

Onvrede over reserverol bij Ajax: 'Mooie kans om me aan Europa te tonen'

03-05-2017 07:02
23

De wedstrijd tegen Olympique Lyon is voor Kenny Tete een mooie kans om zich aan Europa te laten zien. De verdediger van Ajax baalt van zijn reserverol in Amsterdam en hoopt dat hij de interesse wekt van Europese clubs.

Hij plaatst zijn bijrol in perspectief. "Het is in elk geval duidelijk dat er veel ergere dingen zijn dan op de bank te moeten zitten", zegt Tete in De Telegraaf. "Dat de mensen weleens lijken te vergeten dat ik nog een jonge jongen ben, neem ik ze niet kwalijk. Hoe zwaar ik het dit jaar ook heb, excuses tellen niet in topsport. Deze hobbels ga ik overwinnen."

Tete benadrukt dat hij er alles aan wil doen om terug in het elftal te komen. "Ik heb nooit motivatieproblemen gehad, probeer altijd mijn stinkende best te doen. Ik hou van voetballen en wil dat uitstralen. Dit seizoen is natuurlijk niet hoe je elk jaar wilt beleven. Het is ook de eerste keer dat het me overkomt. Ik heb me voorgenomen van iets negatiefs iets positiefs te maken."

Woensdagavond mag Tete zichzelf in de etalage zetten. "Het belang van Ajax staat voorop, maar Lyon-thuis is voor mij ook een mooie kans om me aan Europa te tonen. Ik wil al het hele seizoen spelen en krijg nu de kans in een Europese topwedstrijd."