Contractnieuws bij AZ: 'Hij is een moderne rechterspits, snel, wendbaar, sterk'

Contractnieuws bij AZ: 'Hij is een moderne rechterspits, snel, wendbaar, sterk'

08-05-2017 17:38
2

AZ heeft het contract van jeugdspeler Calvin Stengs verlengd. De Alkmaarders hebben veel vertrouwen in de achttienjarige aanvaller en zijn nu tot 2022 aan hem verbonden.

Stengs werd door AZ gescout bij HFC Haarlem en speelt al sinds zijn twaalfde in de jeugdopleiding van de Alkmaarders. Dit seizoen was hij met name actief bij Jong AZ, dat kampioen werd in de Tweede Divisie. Hij is blij met de contractverlenging. "En ook nog eens met vijf jaar verlengen. Ik heb vertrouwen gekregen van de club en ik heb ook vertrouwen in de club. Dit seizoen wilde ik aansluiten bij Jong AZ, maar dat ik zo snel bij het eerste zou komen en m'n debuut zou maken, had ik niet verwacht."

Ook directeur voetbalzaken Max Huibert is in zijn nopjes. "Calvin heeft een belangrijke rol gespeeld in het kampioenschap van Jong AZ in de Tweede Divisie. Hij is een moderne rechterspits: snel, wendbaar, sterk in de één-tegen-één-situaties en heeft scorend vermogen."

"Door zijn goede ontwikkeling is Calvin eerder dit seizoen al doorgeschoven naar de A-selectie. Het is opnieuw een goed voorbeeld van een speler die de gehele AZ Jeugdopleiding doorloopt en het tot de A-selectie schopt", aldus Huiberts.