Jans ziet af van KNVB-functie en haalt uit: 'Ik voel me wat in de steek gelaten'

Jans ziet af van KNVB-functie en haalt uit: 'Ik voel me wat in de steek gelaten'

11-05-2017 07:07
15

Hans van Breukelen zag een ultieme poging om Ron Jans te behouden voor de KNVB op niets uitlopen. De trainer van PEC Zwolle wil niet aan de klus beginnen zonder Leon Vlemmings, die leiding zou geven aan de cursus coach betaald voetbal.

"Hans heeft mij nog twee keer gebeld om te vragen om het toch wél te doen. We hebben echt hele goede gesprekken gehad. Ik heb met hem te doen, want hij is van zoveel goede wil, maar het lijkt erop dat men hem weg wil krijgen", zegt Jans in De Telegraaf. "Er lopen allerlei mensen weg en ik nu ook, maar dat heeft niks met hem te maken."

Wie Jans wel verwijten maakt, is Vlemmings na zijn plotselinge vertrek naar Go Ahead Eagles. "Hij heeft me niet van tevoren ingelicht, maar zo werkt het in de voetballerij. Hij is de architect van de nieuwe cursus en heeft mij enthousiast gemaakt. We zouden het samen doen, hebben samen de gesprekken met de cursisten gevoerd en dan gaat hij weg. Het is voor de KNVB dramatisch."

"Ik ben eigenlijk niet gecharterd door de KNVB, maar door Leon", vervolgt Jans. "Ik voel me wel wat in de steek gelaten. Dit kwam als donderslag bij heldere hemel." Zonder Vlemmings zag hij zelf geen voedingsbodem om in Zeist aan de slag te gaan. "Dan moet ik alles gaan uitwerken en de kar gaan trekken en daar was dit jaar niet voor bedoeld."